kedden és csütörtökön

9-12 -ig és 16-19 -ig

+36 30 3113045

feketedoktor@gmail.com

1027. Budapest, Kapás utca 26.

A épület I. emelet 3.

Follow Us

Mik a fitymaszűkület tünetei?

Mik a fitymaszűkület tünetei?

Különböző súlyosságú lehet a szűkület. Van amikor olyan kicsi a luk a fitymán, hogy a vizelet is alig tud kicsorogni. Enyhébb esetekben nyugalmi állapotban többé-kevésbé könnyen hátrahúzható a fityma, bár ilyenkor is látható rajta egy körkörös, néha fehéres behúzódás a makk mögött, viszont merevedéskor, mikor  a makk megduzzad nem vagy csak nehezen jön hátra a bőr. Az is előfordul, hogy a fityma túl hosszú, olyan mint az elefánt ormánya, messze túl lóg a makkon és ezért húzható hátra nehezen.

Súlyos fitymaszűkület Enyhe fitymaszűkület gyulladással

Enyhébb szűkületeknél a tisztántartással nincsen gond általában, de nemi életnél a makkot a szűk rész körkörösen szorítja, a nemi élet során húzódó, fájdalmas érzés lehet. Sokszor az egyidejűleg jelen lévő rövid fék is húzódik. Sokan panaszkodnak, hogy az óvszer alkalmazása nagyon nehéz és a fityma állandóan visszcsúszik a makkra, zavarva a közösülést.

Van mikor a szűk fityma hátraszorul, a makk megduzzad és nem húzható előre a bőr ami fájdalmas lehet. Ez néha csak sürgős műtéttel oldható meg. Enyhébb szűkületeknél a szexuális élet során jelentkező feszülés, fájdalom a fő panasz tehát.

A súlyosabb szűkületek esetén ehhez adódik, hogy a makk tisztántartása is problémás lehet és az ott termelődő faggyú felgyülemlik, begyullad a bejutó baktériumok, gombák miatt. Merevedéskor a makkot fedi a szűk fityma, ezért nem érik kellő ingerek a nemi élet során, csökkenhet a merevedés és a magömlés is nehezedik emiatt.

Az évtizedekig fennálló súlyos szűkület, a folyamatos gyulladás miatt idős korban jóval gyakrabban alakulhat ki daganat a fitymán belül vagy a makkon ami súlyos szűkület esetén sokáig észrevétlen is maradhat. A pénisz daganat csak pénisz egy részének eltávolításával kezelhető, de a gyógyulás sajnos így is bizonytalan az esetek egy részében.